Holdidő Esszencia

női jóga tanfolyam az otthonodban - videó felvételeken

Ha szeretnéd otthonodban is gyakorolni a női jógát úgy, ahogy azt a Holdidő tanfolyamokon tesszük, akkor szeretettel ajánlom figyelmedbe a Holdidő Esszencia tanfolyam videóanyagát.

Videó lejátszása

Természetesen a személyes jelenlét egy női körben végigcsinált tanfolyamon nagyon sok pluszt ad hozzá a gyakorlás hatékonyságához, ezt egyetlen videófelvétel sem pótolja. Ennek hiányát viszont kompenzálja, hogy a felvételt annyiszor nézheted meg és csinálhatod végig, ahányszor szeretnéd. A rendszeresség nagyon fontos!

Javaslom, hogy amikor első alkalommal jógázol a videó segítségével, egy nagyobb képernyős lejátszót válassz ehhez, hogy a gyakorlatok kivitelezését jól lásd. Bár én a későbbi jógázásokhoz is ezt ajánlom – így jóval életszerűbb -, a sokadik alkalommal talán már elegendő lesz az is, ha csak a hangomat hallod, és csupán néhányszor tekintesz a képernyőre.

A felvétel lejátszásához szükséges egyéni kódot a bal oldalon található elérhetőségeim valamelyikén igényelheted hozzájárulásért cserében.

Az esszencia 8 “alkotóelemből”, azaz részből tevődik össze, melyek mindegyikét külön kóddal tekintheted meg. Így, ha csak a tanfolyam bizonyos részei érdekelnek, arra is lehetőséged van, hogy csupán az adott témához kapcsolódó jógafelvételt kérd.

1. rész: Áramlás – az egyik legnőibb energiaminőség, amely bennünk nőkben ösztönösen működik, illetve működne, ha nem korlátoznánk le számtalan módon. Pedig, ha rákapcsolódunk erre a minőségre, átsegít bennünket a legnehezebb életszakaszokon, és a legvadabb kihívásokon is. Ha még nem jártatok nálam, ez a téma remek lehetőséget nyújt ahhoz is, hogy belekóstoljatok abba, mi zajlik a Holdidő tanfolyamokon, és körülbelül milyen is a női jóga a mi körünkben. Ha tetszik, akkor már nem vesztek zsákbamacskát, amikor jelentkeztek egy élő tanfolyamra, vagy hozzáférést kértek a Holdidő Esszencia tanfolyam további részeihez.

2. rész Stresszkezelés– A meghirdetett jógafoglalkozások körében ez az egyik leggyakoribb téma, amellyel találkozhatsz, bármelyik jógastúdióban, bármelyik jógaoktatóval gyakorolsz. Ennek oka egyrészt az, hogy még mindig sok embernek adja fel a leckét, másrészt az, hogy a jóga tényleg hatékony eszközt ad ehhez a kezedbe. A stresszkezelés a Holdidő Esszenciának is szerves része – női szemszögből, nőkre fókuszálva, holdidősen – hiszen amellett, hogy segítségével egy egész sor problémát tudsz megoldani vagy megelőzni, az önismeretedet is nagymértékben fejleszti és emberi kapcsolataidra is pozitívan hat.

3. rész: Hormonok– A hormonrendszer megfelelő működése mindig aktuális téma a női egészség palettáján. Hormonrendszeri változások kísérik:

  • menstruációs és ovulációs ciklusainkat
  • életszakaszainkat (kamaszkor, nővé érés – áldott állapot – újszülött táplálás – menopauza)
  • testünk téli és nyári működésének különbségeit
  • a legtöbb női egészségi problémát.

Harmonikus és egészséges életre törekedve, a változások zökkenőmenes és előrevivő módon való megélése érdekében, tudatos nőként érdemes folyamatosan figyleni és pro-aktívan reagálni hormonrendszerünk jelzéseire. Ezt célozza a jógatanfolyami videó 3. része – “Holdidős” módon.

4. rész: Gyulladáscsökkentés– A gyulladás általában a gyógyulás normális folyamatának része: arra hívja fel a figyelmünket, hogy a testünk épp egy hibát igyekszik kijavítani és a tűz elem segítségével tisztít, gyógyít bennünket. Sajnos a gyulladásos folyamatokat sokszor csak akkor vesszük észre, amikor a tűz már elharapózott. Ilyenkor a szervezet energiafelhasználása egy adott terület gyógyítása érdekében olyan mértékű, hogy megborulhat a tejes rendszer: nemcsak az érintett terület nem tud gyógyulni, de még egy sor újabb probléma is kialakul (cukorbetegség, emésztési problémák, érrendszeri panaszok, ízületi problémák, stb.)Gyulladások állnak a háttérben számos női betegség esetén is, ezért nagyon fontos a megelőzés, a korai felismerés és megfelelő kezelés. A Holdidő Esszencia tanfolyam 4. része megmutatja, hogyan lehet segítségedre ebben a női jóga.

5. rész: Szeretet– E rész témájának fontosságáról álljon itt két idézet (a yin – yang egyensúly szellemében):

„A szeretet olyan gyümölcs, amely minden évszakban egyformán érik és érlelhető. Ez a gyümölcs mindenkinek érik, bármiféle megkülönböztetés nélkül. A szeretet rendszeres meditáció, intenzív belső élet, valamint kellő alázat és áldozatvállalás útján mindenki számára elérhető, megvalósítható.” (Teréz Anya)

„A lélek nyugalma a szeretetben és a könyörületben gyökerezik. Mindehhez nagyfokú fogékonyságra és érzékenységre van szükség.” (XIV. Dalai Láma)

6. rész: Átváltozás, átalakulás– Egy nő élete folytonos változás, megújulás. Ez újra és újra kihívás elé állít bennünket. De mindig tartsd szem előtt: amikor darabjaidra hullasz, az azért történik, mert életed következő szakaszához érkeztél, amelyhez egy másik önmagadra van szükség. Ezt alkotod meg az átalakulás folyamatával – újabb lehetőséget teremtve magad számára, hogy ismét másképp ragyogj.

7. rész: Elengedés– E részben a yin jóga áldásos hatásaival ismerkedhetsz meg, mélyülhetsz el önmagadban és támogathatod az elengedés újra és újra felbukkanó folyamatát. Nagyon fontos téma ez is, amelyet nem szabad kikerülni, hiszen az előrevivő tapasztalásokkal együtt jár számos olyan tényező is, amely dolga végeztével fölösleges teherré, akadállyá válik, ha nem engedjük vissza a körforgásba. A yin jóga megtanítja, hogyan formálhatod az elengedést egy szép, természetes és felszabadító folyamattá, amely feltárja számodra a szeretet igazi jelentését.

8. rész: Hold energiák– A tanfolyam záró része a Holdidő esszencia meghatározó témája: a Hold energiái. A felvételen egy különleges Holdüdvözlet köré épített gyakorlással kapcsolódhattok a benneteket is átjáró Hold energiákkal, és úszhattok le nőiségetek legmélyére a születésetek óta formálódó kincseitekért. Finoman áramló mégis erőteljes ászanasort raktam össze számotokra, amelynek hónapról hónapra, sőt holdfázisról holdfázisra ott a helye az életetekben!

Remélem, a videó felvételekkel neked is annyi örömed lesz a gyakorlásban, amilyen őszinte jó szándékkal és szeretettel készítettük.

Örömteli nőiséget!