Támogatás minden életszakaszban

” A nő:

3 évesen: Amikor tükörbe néz, egy királynőt lát.

 

8 évesen: Amikor tükörbe néz, Hamupipőkét látja.

 

15 évesen: Amikor tükörbe néz, egy rémséget lát. (Anya, ilyen fejjel nem mehetek iskolába!)

 

20 évesen: Amikor tükörbe néz, azt látja, hogy “túl kövér/túl sovány, túl alacsony/túl magas, túl egyenes/túl göndör” – de mégis úgy dönt, azért még kimegy az utcára.

 

30 évesen: Amikor tükörbe néz, azt látja, hogy “túl kövér/túl sovány, túl alacsony/túl magas, túl egyenes/túl göndör” – de úgy érzi nincs már ideje változtatni rajta, ezért így megy ki az utcára.

 

40 évesen: Amikor tükörbe néz, azt látja, hogy “túl kövér/túl sovány, túl alacsony/túl magas, túl egyenes/túl göndör”- ám azt mondja, “de legalább tiszta vagyok” és kimegy az utcára.

 

50 évesen: Amikor tükörbe néz ‘saját magát’ látja, és oda megy, ahova akar.

 

60 évesen: Tükörbe néz, és azokra az emberekre emlékezik, akik nem láthatják magukat a tükörben soha többé. Kilép az ajtón és meghódítja a világot.

 

70 évesen: Amikor tükörbe néz bölcsességet, tudást és vidámságot lát, és élvezi az életet.

 

80 évesen: Nem nyűglődik a tükörrel. Csak felteszi a bíbor kalapját és megy, hogy nevessen a világgal együtt.”

Minden életszakasz tapasztalása fontos, mert előkészíti, megalapozza az utána következő szakaszokat.

A Holdidő Jógakörben arra törekszünk, hogy ezeket a tapasztalásokat – akár pozitívan, akár negatívan élted meg azokat – nőiséged útjának értékes köveivé formáljuk.

Olyan módon gyakorloljuk a női jógát, hogy az belső tanítóként, mentorként terelgessen bennünket. Célzott jógapózokkal, ászanasorokkal, tudatosan felépített szerkezetű foglalkozásokkal és gondosan megválasztott tematikával olyan kapukat nyitunk meg, amelyen belépve hálás leszel nőiséged minden pillanatáért.

Címszavakban ez az alábbiakat jelenti:

Kamaszkor

hormonrendszer, női ciklus, egészséges testtudat, társas kapcsolatok, stresszkezelés, a nőiség első lépései

9 - 15. és 15 - 20. életév
Ifjú nőiség kora

női egészségi problémák felismerése, tudatos prevenció, problémakezelés, szexualitás, női alkathoz illő sporttevékenységek, termékenységtudat, felkészülés az anyaságra

20 - 30. életév
Felnőtt nőiség évei

stresszkezelés, lelki egészség, női szerepek kihívásai, életcélok letisztulása, érzelmi élet,önmegvalósítás, kiteljesedés

30 - 40. életév
Érett nőiség évei

hormonrendszer, keringési rendszer, csontozat, spiritualitás, kiteljesedés, egyensúly

40 - 50. életév
Bölcs nőiség évei

keringési rendszer, ízületek, csontozat, spiritualitás, kiegyensúlyozottság, idegrendszer, mentális egészség, elfogadás, alkalmazkodás,  

50 - 60+ életév

Vannak “örök” témák, amelyek végighúzódnak minden életszakaszon, és mivel nincsenek éles szakaszhatárok, sok átfedés is fellelhető a női élet fókuszában lévő feladatok, törekvések között. 

Éppen ezért életkortól függetlenül bármelyik tanfolyamon csatalkozol hozzánk, értékes megélésékkel gazdagodhatsz, újabb mozaikkockák kerülhetnek helyére az életedben. 

Vegyes korcsoportú köreinknek különleges atmoszférája van: megidézik azt a légkört, amikor nők több generációja a legtermészetesebb módon élt együtt, és a mindennapok tevékenységei során észrevétlenül szívta magába a női energiák sokféleségét. 

Támogatás minden életszakaszban