logo

Relaxációs hanganyagok belső utazáshoz, lazításhoz

Relaxációs hanganyagok belső utazáshoz, lazításhoz

Ha nincs lehetőséged részt venni a Holdidős jógatanfolyamok foglalkozásain, amelyeknek szerves része az óra végi relaxáció, viszont hosszabb – rövidebb időre szívesen „kikapcsolnád magad” a mindennapokból, itt böngészgethetsz a folyamatosan bővülő hanganyagok között.

Természetesen erre akkor is lehetőséged van, ha a jógaórák végén rendszeresen relaxálsz, de úgy érzed, annál többre van szükséged.

A felvételen szereplő hanganyag saját szellemi termékem, amelyhez rengeteg inspirációt kaptam a Holdidő jógakör tagjaitól, akikkel hétről hétre együtt jógáztunk, jógázunk. Áldás érte valamennyiőjüknek!

Ezen kívül forrásként csak a végtelen égi könyvtár szolgált, vagyis ha bármi hasonlóságot, egyezést vélsz felfedezni más meditációk szövegével, annak nagy valószínűséggel mindössze az az oka, hogy valamennyien egy és ugyanazon univerzális adatbankhoz csatlakozunk szenzitív antennáinkkal.

Amennyiben más, már meglévő meditációt adok közre, azt mindig kizárólag a forrás megjelölésével teszem. Jelen gyűjteményben ilyen nem szerepel.

A hanganyagok lejátszása minden esetben egyedi kóddal lehetséges némi hozzájárulásért cserébe. A kód igényléséhez írj nekem a holdidojoga@holdidojoga.hu email címre, vagy üzenj a Holdidő jógakör facebook oldalán.

Ha a meditációt egyszerre többen is hallgatjátok, annak nagyon örülök. Ha átfogalmazva használod fel, kérlek, jelöld meg a forrást, ez így korrekt. Mindezek mellett pedig tisztelettel arra kérlek, a hanganyagot ne sokszorosítsd, inkább ajánld, hogy más is igényelhesse a hozzáférést. Én is szeretek tanulni, fejlődni, a hozzájárulásoddal ennek lehetőségét támogatod. Mindazt, amit megtanulok, továbbadom azoknak, akik velem jógáznak, vagy valamely más – női egészséget érintő – fórumon megkeresnek. Köztük lehetsz te is. Köszönöm.

Mielőtt belekezdesz a meditációba hadd adjak néhány hasznos tanácsot.

  • Mindig nézd meg előre az adott meditáció időtartamát, és gondoskodj róla, hogy annyi ideig senki ne zavarjon.
  • Menj el a mosdóba, hogy a meditációt ne szakítsa meg széklet és vizeletürítési inger.
  • Ha lehetőséged van rá, a meditáció előtt szellőztesd ki a teret, ahol a hanganyagot hallgatni fogod. Ezt követen párologtathatsz valamely számodra kellemes illóolajat, ez segíti az ellazulást.
  • Ha mécsest gyújthatsz, körültekintően járj el, tartsd be a tűzveszély elkerülésének minden előírását!
  • Válaszd ki azt a testhelyzetet, amelyben a leginkább el tudsz lazulni. Ha ez a háton fekvés, akkor figyelj arra, hogy torkod területe nyitott maradjon, a nyakad hátsó része és a vállaid lazák legyenek. Ezt úgy tudod elérni, ha vagy nem teszel párnát a fejed alá vagy csak egészen kicsit. Ha hajlamos vagy szédülésre fekvő helyzetben, akkor ez utóbbit javaslom, kiegészítve azzal, hogy a lábaidat valamilyen támasztékkal egy kicsit megemeled.
  • Amennyiben gyakran belealszol a relaxációkba, meditációkba, illetve az előbb említett szédülések esetén választhatod az ülő pozíciót is. Ha rendszeresen meditálsz, akkor ülhetsz meditációs párnán, ha nem, akkor inkább egy kényelmes fotelt vagy kanapét javaslok, amely megtámasztja a hátadat. Ülő helyzetben is figyelj arra, hogy a torkod és a mellkasod tere szabad legyen. Ha esetleg mindezek ellenére mégis elalszol, talán tényleg alvásra van szükséged. Engedd meg magadnak az alvást! A hangom így is eljut hozzád, és teszi a dolgát.

Kellemes pihenést, sikeres töltődést és eredményes belső utazást kívánok!

Hanganyagok téma szerint (folyamatosan bővül):

  • Babára vágyók számára: https://vimeo.com/409401272
  • Téli napfény: https://vimeo.com/672629322 – A cím ugyan a télre utal, de a relaxáció az év bármely időszakában hasznos lehet számodra. Emlékezz csak: minden nap megélsz egy – egy mini telet, minden folyamatnak van egy téli szakasza. Amikor megállsz, megpihensz, hogy erőt gyűjts, vagy rendezd a fejedben lévő dolgokat, amikor rövid számvetést készítesz arról, hol tartasz, mit végeztél eddig, mi van előtted, és ahhoz mire van szükséged, akkor a tél minőségét éled. Amikor behúzódsz a csigaházadba, és azt szeretnéd, hogy egy időre teljes csend vegyen körül, ne történjen semmi, üres legyen a fejed, álljon meg az idő, kikapcsold magad az életedből, akkor a tél energiáit hívod. Ezt az energiaminőséget szólítja meg a hanganyag.

Egyéni kód igénylése üzenetben itt: holdidojoga@holdidojoga.hu vagy itt: https://www.facebook.com/holdido.szeged.hu/